Öğrenciler İçin Para Kazanma Yolları



Merhaba! Hazır yaz tatiline yaklaşmışken öğrenciler için para kazanmanın birkaç yolunu derlemek istedim. Aslında bu yazacağım maddelerin bir kısmı benim zaten halihazırda bildiğim ve daha önce uyguladığım yöntemler. Bir kısmını ise sizin için araştırıp buraya eklemek istedim. O zaman zaman kaybetmeden başlayalım!

  • Yazılım ve Web Tasarım



Bu alana ilginiz varsa aslında para kazanmak için de ideal bir yol. Hem web tasarımı hem de aplikasyon ve oyun yazılımı ile harçlığınızı hatta daha fazlasını çıkarıp düzenli bir gelir elde edebilirsiniz. Bunun için çeşitli eğitim sitelerinde kurslar var, onlardan da yardım alabilirsiniz diye düşünüyorum.

  • Özel Ders



Hepimizin zamanında düşünüp ben yapamam diye vazgeçtiği bir yol olabilir özel ders. Ama şuan bu şekilde para kazanan birçok öğrenci var. Ortaokul seviyesinde ya da bölümünüz bu dersle ilgiliyse lise düzeyinde bile özel dersler verebilirsiniz. Ben genelde okul çevresinde ilan asan ya da sahibinden.com gibi sitelere ilan veren birçok öğrenci gördüm. Siz de bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda spora ilginiz varsa ya da bu bölümde öğrenciyseniz pilates, tenis, yüzme gibi dallarda özel ders verebilirsiniz. 



  • Garsonluk ya da Kasiyerlik



Bu benim de zamanında yaptığım ve gerçekten para kazandıran bir yol. Ben lisedeyken yapmıştım ama şuan maaşlarının da daha yüksek olduğunu biliyorum. Özellikle yaz tatilinde bu şekilde kendi harçlığınızı çıkarabilir hatta para biriktirebilirsiniz.

  • Staj Yapmak



Özellikle okuduğunuz bölümle ilgili şirketlere başvurup düşük ücretlerle tecrübe kazanabilirsiniz. Hem ilerisi için bir iş deneyimi olur ve işi az çok öğrenir, gözlem yaparsınız hem de para kazanmış olursunuz.

  • Okulda ve Çevresinde Yapılabilen İşler



Üniversitede özellikle çok da yorucu olmayan işler için part time öğrenci alıyorlar. Kütüphane, öğrenci işleri gibi birimlerde çalışabilirsiniz. Ayrıca üniversite çevresinde ev yemekleri yapan yerlerde öğlen yoğunluktan dolayı çalışana ihtiyaç duyuyorlar. Bu şekilde çalışan arkadaşlarım var ve okul çevresinde sadece öğlen birkaç saat çalışarak para kazanıyorlar.

  • İlgili Olduğunuz Bir Konuda Freelance Çalışmak



Bunun için birçok site mevcut ve hiçbir şirkete bağlı olmadan çalışıp para kazanabiliyorsunuz. Grafik, illüstrasyon, animasyon, fotoğrafçılık gibi alanlara ilginiz varsa bu tarz işler yaparak hem portfolyonuzu geliştirip hem para kazanabilirsiniz. Bunun için freelancer.com, upwork.com, bionluk.com gibi sitelere bakabilirsiniz.

  • Kredi Kartı Promosyonu Yapmak



Bankalar bazen öğrencilere kredi kartı promosyonu yapmaları yani okullara gidip “Kredi kartınız var mıydı? Bu bankanın kartını almak ister misiniz?” demeleri için iş veriyor. Bizim okula gelen ve bu işi yapan da birçok öğrenci var. Belirli aralıklarla bankaların bu tarz ilanlarına bakmanızda fayda olabilir.

  • Sanal Yazarlık



İnternette birçok site düzenli olarak yazarlık için ya da makale yazarlığı için ilan veriyor. Özellikle yazmayı seven, araştıran ve belirli bir düzeyde bilgi birikimi olan öğrenciler bu tarz işlere de bakabilir. Benim araştırdığım kadarıyla makalemarket.com ve nasılkolay.com gibi makale satabileceğiniz siteler var. Tabi kısa bir araştırmayla daha fazlasını da bulabilirsiniz.



Bu site tamamen öğrencilere gelir olması amacıyla birçok kategoride iş ilanlarını içeriyor. Özellikle öğrenciler için olması benim çok hoşuma gitti. Şuan aktif olan çok fazla ilan yok ama bence takip etmekte fayda var.

  • Nikah Şekeri Yapma, Karton Katlama Gibi İşler



Birçok yerde görmüşsünüzdür bunları yapan ev hanımlarını. Ama aslında yaz tatilinde öğrenciler de yapabilirler. Ayrıca bildiğim kadarıyla ücreti de oldukça iyi. Bu iş için sadece birazcık çevre olmalı ki iş bulunabilsin.


  • Sosyal Medyada İçerik Üretmek



Şuan oldukça popüler olan YouTube, Blogger gibi siteler üzerinden kendi içeriğinizi üretip para kazanabilirsiniz. Youtube üzerinden çok iyi para kazanan insanlar var bunu biliyoruz ancak bu durum blogger için bu kadar kolay değil. Önce belirli bir içeriğiniz ve izleyici kitleniz olmalı ki para kazanmaya başlayın.

  • Kullanmadığınız Eşyaları Satmak



Bence bu yol geri dönüşüm açısından da çok faydalı. Özellikle kullanılmayan, evde duran eşyalarınızı, kıyafetlerinizi satarak yenilerinin parasını ya da harçlığınızı çıkarabilirsiniz. Özellikle Letgo, sahibinden.com, gardrops, gibi birçok uygulama üzerinden eşyalarınızı satabilirsiniz.

  • Anketörlük



Her ne kadar bence bu yollar arasında en zoru olsa da yazmadan geçemedim. Maalesef nerede bir anketör görse köşe bucak kaçan bir topluma sahip olduğumuz için çok zor bir iş bence. Özellikle bu sene ödevim için anket yaparken bu çıkarımda bulundum, Allah anketörlere sabır versin.

  • Köpek Gezdirmek



Hayvan severler ve zaten köpeği olanlar için iyi bir fırsat bence. Genelde büyükşehirlerde bu tarz işler daha yaygın. İnternette ilanlara bakıp size uygun olanı değerlendirebilirsiniz. Özellikle yaz tatilinde güzel bir kazanç sağlayabilir.

  • Etkinlik ve Standlarda Görev Almak



En eğlenceli yollardan biri olabilir para kazanmak için. Hem bir etkinliğin parçası oluyorsunuz hem de harçlığınızı çıkarıyorsunuz. Ayrıca bu tarz etkinlikler de hafta sonu olduğu için okulunuzla çakışma ihtimali yok. Bu iş için etkinliği düzenleyen firmaların insan kaynaklarına başvuru yapabilirsiniz. 


Sanırım biraz uzun bir yazı oldu ama ben herkes için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Sizin de eklemek istediğiniz bir yol olursa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Kendinize iyi bakın, görüşürüz!
Öğrenciler İçin Para Kazanma Yolları Öğrenciler İçin Para Kazanma Yolları Reviewed by Bensu on Mayıs 01, 2018 Rating: 5

1 yorum:

  1. Poker with No Limit - Best No Deposit Casinos
    Poker with 바카라 사이트 주소 No Limit in 예스 벳 2021 - Find the best and NEW Poker games 벳 365 우회 and exclusive bonus codes - Exclusive offers from 메이플 캐릭터 슬롯 the 있습니다 best online poker

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.