Youtube Kanal Önerileri


Merhaba! Uzun zamandır buralarda yoktum. Sınav dönemi, dersler vs. derken yazmaya fırsat bulamadım. Ama şimdi önümde benim için kısa da olsa bir tatil var ve bu tatilde de bol bol yazmak istiyorum. Elimden geldiğince bu 15 günün her gününde başka bir yazıyla burada olmak istiyorum. İlk yazım da hazır tatile girmişken Youtube’da izlediğim ve sizinle de paylaşmak istediğim kanallar üzerine olsun dedim. Bu arada aşağıya okurken dinlemeniz için bir şarkı bırakıyorum. O zaman kanal önerilerime başlayalım.



1) TheStriveToFit

 İlk önerim aslında sizin de bildiğinizi düşündüğüm biri. Uzun zamandır videolarını takip ediyorum ve içeriklerini de inanılmaz yararlı buluyorum. Tabiki videolar İngilizce ama İngilizce altyazı ile çok rahat anlayabilirsiniz. Hem bu sayede İngilizce açısından pratik yapmış da olursunuz. İçeriklerine gelecek olursak aslında Tıp fakültesi, çalışma yöntemleri, yaşam tarzı ve daha birçok alanda videoları var. Her ne kadar eğitim sistemi açısından buradakinden biraz farklı olsa da bence çok ilham verici ve motivasyonunuzu yükseltecek videoları var.



2) Acemi Doktor

İkinci önerim yine hepiniz bildiğini düşündüğüm ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim biri. Tıp fakültesini kazandığım yaz tatilinde heyecanla bol bol araştırma yaparken rastlamıştım. Çok büyük bir kanalı olmasa da kesinlikle daha fazlasını hak ediyor. Ayrıca benim gibi bir kırtasiye sever ve tabiki biiir dolu renk kalemi var. Benim gibi kırtasiye meraklıları, Tıp öğrencileri ve üniversiteye hazırlananlar mutlaka kanalına bakmalı diye düşünüyorum.




Bu önerim daha çok biraz olsun kafanızı dağıtmanız için. Çünkü özellikle son zamanlarda Amerika’dan çok kaliteli vloglar paylaşıyor. Ben de Ömer’in tavsiyesi ile izlemeye başladım ve daha sonra özellikle sevgilisi Kerem’le birlikle çektikleri videolar inanılmaz hoşuma gitmeye başladı. Zamanınız olduğunda mutlaka göz atabilirsiniz kanalına.



4) Jusuf

Yine aynı şekilde kaliteli vlog çeken isimlerden birisi de Jusuf. İngilizce altyazı ile rahatlıkla anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Tabii bu tarz yabancı vloggerlara özenmemek elde değil. Eğitim sistemleri, yaşam tarzları bizden farklı olduğu için bazen imrenerek bakıyoruz ama en azından başka hayatları tanımak ve onların yaşamlarını bu kadar kolay şekilde ulaşabilmek açısından Youtube çok iyi bir platform. Özellikle yurtdışında eğitim için planları olanlar bu tarz videolarla bence çok şey öğrenebilir.




Hala tanımamış olan varsa diye buraya iliştirmek istediğim isimlerden biri daha Barış Özcan. Aslında Instagram’da neredeyse herkesin postunun altında mutlaka bir kez görmüşsünüzdür adını. Özellikle motivasyon ile ilgili ve zinciri kırma videoları ile çokça tanınan biri. En son Black Mirror dizisi ile ilgili videosunu da çok beğenmiştim. Eğer izlememiş olan varsa biraz zaman ayırıp bakabilir, eminim ufkunuzu genişletecek bir şeyler bulacaksınız kanalında.





Bu önerim gülmek eğlenmek isteyenler için. Şarkılarını biliyordum, dinliyordum zaten ama Onedio’daki içeriklerini de inanılmaz eğlenceli buldum. Tam olarak canınız sıkkın olduğunda açıp gülüp eğlenmek için yapılmış bir içerik bence. Günümüzdeki birçok komedi filminden çok daha fazla güldüm ben izlerken açıkçası. Ayrıca ilk bölümünü 10 Kasım'da yayınladıkları için son kısmında Atatürk ve ülkemizde bu konudaki yanlış düşüncelerden o kadar haklı şekilde söz etmiş ki! Eğer zamanınız olursa mutlaka izleyin, kesinlikle tavsiye ediyorum. 


Youtube Kanal Önerileri Youtube Kanal Önerileri Reviewed by Bensu on Ocak 21, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Barış Özcan youtube'un kralıdır tavsiyeler için sağol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle içerikleri çok kaliteli, rica ederim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.