Neden Tüm Sosyal Medya Hesaplarımızı Kapattık?


Merhaba! Aslında bu biraz bilgilendirme biraz da farkındalık yazısı. Geçtiğimiz günlerde bir gece aniden tüm sosyal medya hesaplarımızı kapatmaya karar verdik ve yine o gece hiçbir açıklama yapmadan kapattık. Bu yüzden en azından blogtan bir açıklama yapma gereği duydum.

Aslında hesapları kapatma kararı az önce de söylediğim gibi çok ani gelişti. Hesaplarımızın hem bizi hem de sevdiklerimizle aramızdaki ilişkilere iyi gelmediğini fark ettik. İlk sebep çok fazla zaman almasıydı. Başta çok kişiyi takip etmeyince 20-30 dakika yetiyordu. Ama şimdi anasayfa, keşfet, post atmak,storyler vs. derken sosyal medyaya çok zaman ayırmaya başladık. E tabiki bu da başka şeylerden kıstığımız zamandı. Örneğin daha fazla araştırma, daha fazla kitap okuma, sevdiklerimize daha fazla zaman ayırmak… ve daha birçok şeyi azaltıp sosyal medyaya zaman ayırıyorduk. Peki buna gerek var mı? Sosyal medya şimdiye kadar bize ne kattı ki biz kendimizden bunca ödün veriyoruz? Biz de tam bu noktada hem erkek arkadaşımla birbirimize hem sevdiklerimize hem de kendimize daha çok zaman ayırabilmek için sosyal medya hesaplarımızı kapattık.

Açıkçası tek sebep de bu değildi. Sosyal medya birçok kötü ve yanlış şeyin olduğu bir platform. Tabiki bu sadece bizim için yanlış değil, hepimiz için yanlış. Örneğin bir haber çıkıyor ve onlarca insan bir anda tek bir kişiye delirmiş gibi küfretmeye başlıyor. Ama bunun kaynağı ne, doğruluk ya da yanlışlık payı ne diye düşünen bir avuç insan yok. Haber siteleri çok mu doğru derseniz, tabiki değil. Ama en azından bunu birkaç kaynaktan teyit etmeye üşenmiyoruz. Ya da bu tamamen yalan hayatlar üzerine açılmış sosyal medya hesapları. Çok fazla insan “Ben doktorum.”, “Ben yaşam koçuyum.”, “Ben öğrenci koçuyum.”, “Ben size oturduğunuz yerden kilo verdirebilirim.” diyerek insanlara tavsiyelerde bulunuyor. Ve maalesef ki bu tavsiyeleri dinleyen, bunlara uyan da bir o kadar insan var. Gerçekten mesleği bu olan insanlara kesinlikle bir lafım yok. Ama 2 aylık sertifikalarla sosyal medyada yüzbinlerce insana tavsiye vermek de çok anlamlı değil diye düşünüyorum. Çok hesabı, çok yalancıyı spamlamaya çalışıyoruz ama hepsine nasıl yetişebiliriz ki?

En kötüsü de birçok öğrenciye hitap eden yüksek takipçili hesaplar ve sosyal medya üzerinden zayıflama ilacı satıp birçok kişinin sağlığıyla oynayan insanlar. Gerçekten bu konuda bir kısıtlama yok ve gördüğümüz onca yanlış şeye sessiz kalmak zorunda kalıyoruz. Öğrencilere, “Rakipleriniz uyumuyor, siz de uyumayın çalışın!” diyen birinin yarardan çok zarar verdiği zaten ortada.

Daha fazla uzatmak istemiyorum, zaten hepimizin bildiği gördüğü şeyler. Umarım bundan sonra sosyal medyada boşa geçen onca zamanı daha yararlı şeylere harcarız. Bu sadece bireysel değil, toplumsal anlamda bir dilek. Bu arada artık sosyal medya hesapları olmadığı için bana vetibbiyelikonustu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıya yorumlar kısmına da yazabilirsiniz. O zaman kendinize çok iyi bakın, tatilin son günlerini çok güzel, çok mutlu geçirin. Görüşürüz!
Neden Tüm Sosyal Medya Hesaplarımızı Kapattık? Neden Tüm Sosyal Medya Hesaplarımızı Kapattık? Reviewed by Bensu on Ocak 29, 2018 Rating: 5

6 yorum:

  1. Ben de senin Instagram hesabını bulamayınca doğru bloguna geldim. Aslında doğru bir düşünce ile kapatmışsınız. Umarım blogu da bırakmaya karar vermezsin, çünkü harika bir blog yazarısın, çok yararlısın. :)

    Bu arada blog camiasında seni de daha iyi tanımak için bi mime davet ettim. Blogumdaki son yazı. Katılırsan çok sevinirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ani bir karar oldu bizim için de ama çok daha huzurluyum galiba :) Bu arada blogu kapatmayı hiç mi hiç düşünmüyorum. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim, yapmaya çalışıyorum bir şeyler :)

      Son yazını okudum, ellerine sağlık çok güzel yazmışsın. En kısa zamanda ben de katılacağım :)

      Sil
  2. Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Her an aktif olmak lazım ama çok yanlış tabi ki. Eskisi gibi blogların güçlü olması dileğiyle
    Sevgiler
    Büyük Blog Takip Etkinliği ile tanıdım sizi. İyi ki gelmişim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, blogların çok daha güçlü olmasını diliyorum ben de. Çok teşekkürler güzel yorumuz için :)

      Sil
  3. Haklısınız aslında insanlar artık sadece sosyal medya da fotoğraf paylaşmak için yaşar hale geldi...
    Blogunuzu yeni keşfettim takibe alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz, yemekler, gidilecek yerler bile ona göre seçiliyor artık. Teşekkürler ben de sizi takibe alıyorum

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.