İzmir’de Ders Çalışmak İçin Cafe Önerisi: Biz Sanat Cafe

Merhaba! Uzun süredir ders çalışmak için olan cafe arayışımız sonunda bitti. Ama buna kesinlikle değdi. Daha önce Instagram’da başka bir cafeden bahsetmiştim, takip edenler bilirler zaten. Ama orası ne ders çalışacak bir ortamdı ne de hijyenikti. Yani aslında öyle çok titiz insanlar değiliz ama gerçekten kötüydü ve beklentimizi hiç karşılamadı. Biz de bu cafede çalışma işini yapamıyoruz diyerek bırakmıştık. Ama sonra, bugün bahsedeceğim cafeye rastladım Instagram’da. Tam da bizim istediğimiz gibi sakin, istediğimiz gibi büyük masaları ve rahat sandalyeleri olan ve bir günde 50 lira harcamayacağımız bir yerdi. Esas olarak zaten çalışmalarınız, sanat aktiviteleriniz ve yapmak istediğiniz ne işiniz varsa onu yapmanız için açılmış bir cafe. Bu yüzden bizim için bundan daha iyi bir yer olamazdı. Bizim en çok sevdiğimiz şeylerden biri de internet hızı. Genelde cafelerde bağlantı problemi yaşıyoruz ama burada hem internete hemen bağlandık hem de 50 mbps internet hızları var. Her masaya da 3 priz düşüyor ve ethernet kablosu takmak için yerler var. Yani bilgisayarla da rahat rahat çalışabilirsiniz. Ayrıca masaları da tam bizim istediğimiz gibi büyük ve koltukları da rahat olması için özel olarak seçmişler bu yüzden biz çok memnun kaldık.


Söylemek istediğim bir diğer şey de çok sakin olduğu ve diğer cafelerden farklı olarak sonuna kadar sesi açılmış popüler müziklerle değil arkada çalan hafif bir müzikle çalışma imkanı sunmaları. Böylece yaptığınız işe odaklanmanız çok kolay oluyor.
Hepimiz öğrenci olunca haliyle fiyatlardan da bahsetmek gerekiyor. Bence sundukları hizmete göre fiyatları oldukça uygun. Hatta biz çıkışta çok şaşırdık böyle bir fiyatla karşılaşınca. Biz 2 kişi kahvaltı etmiştik ve sonra çay kahve derken 5 saat kadar oturduk.
En önemli diğer şey de ulaşım diye düşünüyorum. Genelde Alsancak denilince aklımıza hep kalabalık ve gürültülü yerler geliyor ama bu cafe Alsancak’ta olmasına rağmen hiç de öyle değil. Zaten mekanın böyle sakin bir yerde olması için özel olarak arayıp bulmuş sahipleri. Tam konumları ve adresi Instagram adresleri var ama zamanlama olarak cami durağına 5 dakika, Sevinç Pastanesi ve Alsancak İzban’a da 10 dakika yürüme mesafesinde.
Son olarak bu cafe sadece ders çalışmak için değil sanatsal faaliyetler için de var. İlerleyen zamanlarda bunun için belirli aktiviteler yapmayı planlıyorlar. Örneğin tasarım ya da el işleri üzerine olabilirmiş. Tabii bizden gelecek tekliflere de açıklar.

Benim şimdiye kadar İzmir’de gittiğim hem samimi ve çalışmak için en uygun cafe. Giderseniz mutlaka Tıbbiyeli’den geldik demeyi unutmayın, çünkü beni öyle tanıyorlar J Bugünlük bu kadar. Umarım siz de bizim kadar memnun kalırsınız. Hatta belki bir gün orada bile karşılaşabiliriz. Aşağıya birde kısa bir videosunu bırakıyorum, isteyenler içini oradan da görebilir. O zaman bir dahaki yazıya kadar kendinize iyi bakın, görüşürüz!

İzmir’de Ders Çalışmak İçin Cafe Önerisi: Biz Sanat Cafe İzmir’de Ders Çalışmak İçin Cafe Önerisi: Biz Sanat Cafe Reviewed by Bensu on Kasım 20, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. Benzer yerler arıyorsanız Bornova Küçükpark taraflarında Case Cake&Coffee'de var. Vize ve final dönemlerinde evimiz oluyor. Öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim öneriniz için, bir dahaki sınav döneminde mutlaka deneyeceğim :)

      Sil
  2. Cafe nın adı ve yerini anlayamadım.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.