Uzun Yolda Yapabilecekleriniz

uzun yolda yapabilecekleriniz
Merhaba! Bugün uzun yolda zamanınızı nasıl değerlendirebileceğinizden bahsetmek istiyorum. Yolculuk yapmak her ne kadar güzel olsa da uzadığında işkenceye dönüşebiliyor. Bu yüzden hem okulunuz başka şehirdeyse ona giderken, hem bayram ya da tatil yolculuklarındayken hem de okulu uzak olanlar için okula giderken geçen zamanı nasıl değerlendirebileceğinizi anlatacağım.

Öncelikle mideniz bulanmıyorsa bence yapabileceğiniz en güzel şey kitap okumak. Özellikle toplu taşımada ya da otobüs yolculuklarında günlük yaşantınızda okumaya ayırdığınız zamanı artırabilirsiniz. Bunu sadece roman ya da hikâye kitabı olarak düşünmeyin. Kişisel gelişim ya da ilgilendiğiniz alanla ilgili kitapları okuyarak da değerlendirebilirsiniz. Eğer mideniz bulanıyorsa bir diğer önerim ise sesli kitaplar. Denememiş olsam da sesli kitapları çok yerden duydum ve yararlı olabileceklerini düşünüyorum. Kitabı okumanın verdiği keyfi verir mi bilemiyorum ama yapmanız gereken fiziksel bir işi yaparken bile dinleyebilirsiniz. Uzun yol için de iyi bir alternatif diye düşünüyorum. Bu konuda başka bir alternatif ise e-book okumak. Eğer yanınızda kitap taşımak istemiyorsanız ya da kolayca açıp okumak istiyorsanız e-book okuyarak da zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Ve son olarak kitabın yanında dergi ya da makale de okuyabilirsiniz. Özellikle ilgilendiğiniz alanla ilgili dergileri okumanızı önerebilirim. Sınavınız olması ya da ders çalışıyor olmanız kendinizi geliştirmenize engel ya da hayattan kopmanıza sebep değil.

İkinci önerim ise film ya da dizi izlemek. Aslında bu öneri daha çok wifi olan yerlerde ya da otobüs yolculuklarında geçerli. Tabii indirebilme şansınız varsa toplu taşımada da izleyebilirsiniz. Hem izlemek istediklerinize zaman ayırmış olursunuz hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.

Üçüncü önerim kişisel gelişim videoları ve ya ilgi alanınıza yönelik videolar izlemek. Bunun için size Udemy diye bir site önerebilirim. Bu sitede neredeyse her alandan alanında uzman kişiler tarafından çekilmiş dersler var. Bu dersler belki ilgi alanınız belki de geliştirmek istediğiniz bir yönünüz ile ilgili olabilir. Sitede ücretli ve ücretsiz dersler mevcut ve dil, bilgisayar, kişisel gelişim, bilim, dekorasyon, tasarım ve bunun gibi aklınıza gelecek her tür konuda videolar bulabiliyorsunuz. Ayrıca mobil uygulamaları da var ve benim önerim bir bakıp kendiniz karar vermeniz.

Yapabileceğiniz bir diğer şey de dilinizi geliştirmek. Bunu bahsettiğim gibi Udemy’i kullanarak ya da dil ile ilgili uygulamaları kullanarak yapabilirsiniz. Bu uygulamalar için de Duolingo ya da Memrise’ı önerebilirim.

Sanırım en can sıkıcı önerim ise notlarınızı gözden geçirip tekrar yapmak. Bu sınav dönemlerinizde kısa toplu taşıma yolculuklarını yaparken uygulayabileceğiniz bir şey diye düşünüyorum. Genelde yapılan son tekrar hayat kurtarabiliyor, bunun en büyük yararını tıp fakültesinde gördüm. Ya da bir gün önce çıkardığınız biyoloji gibi daha sözel bir dersin notunu okuyabilirsiniz. Tabiki bunu kendinizi iyice sıkıp bunaltmayacak şekilde uygulayın ve kendinize nefes almak için zaman verin.


Sanırım bu listeye müzik dinlemek ya da hayal kurup hedeflerinizi düşünmeyi yazmama gerek yok. Aslında hepimiz yola çıkıp kendimizle kaldığımızda yapmak istediklerimizi düşünüp hayal kuruyoruz. Bu belki de yapacağınız en güzel şey. Hem motivasyon hem de o hedefe daha emin adımlarla yürümek için hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Sizin de önerileriniz olursa instagramdan bana yazmaktan çekinmeyin. Bu arada daha önce zaman yönetimi ile ilgili bir yazı da yazmıştım, eğer isterseniz ona da bakabilirsiniz. Umarım severek okumuşsunuzdur. Bugünlük benden bu kadar. Bir dahaki yazıya kadar kendinize iyi bakın, görüşürüz!
Uzun Yolda Yapabilecekleriniz Uzun Yolda Yapabilecekleriniz Reviewed by Bensu on Eylül 12, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.