Öğrenciler İçin Aplikasyon Önerileri


Merhaba! Bugün sizlere okulda ve ders çalışmanızda yardımcı olacak aplikasyon önerilerinde bulunacağım. Uzun zamandır aklımda olan ve sizlere çok yardımı olacağını düşündüğüm bir yazı olacak. Sizin de beğendiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz uygulama varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim. Keyifli okumalar!

  • Notebloc:


 

Tarama notlarınızı, çizimlerinizi ve diğer belgeleri kaydetmek ve paylaşmak için yardımcı bir uygulama Notebloc. Görüntünün perspektifini ve kalitesini düzenlemek konusunda da yardımcı oluyor. Basit bir tıklama ile PDF ya da JPG dönüştürmek, çevrimiçi olarak paylaşmak ve onlara erişmenize olanak sağlıyor. Tüm cihazlar ile uyumlu ve her yerden rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Not tutmayı ve notların takibini kolaylaştıran bir uygulama.

  • Okul Ajandası:


 

Okul Ajandası, her yaştan öğrenci için kariyerinizi bir öğrenci olarak düzenlemenize ve her şeyi kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak kullanışlı bir uygulama. İlkokul, lise, üniversitede iseniz, bu uygulama tam da size uygun!

Ödev, sınav ve hatırlatıcıları yazmak gayet basit ve hızlı ve aynı zamanda günlük bildirimler sayesinde hiç bir şeyi unutmamanızı sağlıyor. Dâhili takvim, öğrencilerin ihtiyaçları için son derece optimize edilmiş ve olaylarınızı ve etkinliklerinizi yönetmek gayet kolay.
Zaman çizelgenizi ve günlük zamanlamayı daima el altında tutmanızı ve çalışmalarınızı buna göre planlamanızı sağlar. Zaman çizelgesi son derece özelleştirilebilir; her dersi farklı renkler atayabilir ve takvime kaydedilen etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz.


  • Pomodoro:


Pomodoro tekniği, 80’li yılların sonunda geliştirilen popüler bir zaman yönetimi tekniğidir. Çalışmalarınızı kısa molalarla 25 dakika aralıklara bölüyorsunuz. Bu uygulama size bu konuda yardımcı oluyor.

Şu şekilde çalışır:
1.) Yapılacak şeylerin bir listesini oluşturun
2.) Üzerinde çalışılacak görevi seçin
3.) Pomodoro 25 dakikalık bir zamanlayıcı başlatacak
4.) Zamanlayıcı bitene kadar göreviniz üzerinde çalışın.
5.) 3-5 dakikalık kısa bir mola verin, vücudunuzu ve zihninizi rahatlatın.
6.) Her 4 Pomodoro sonunda daha uzun süre mola verin. (10-30 dakika)


  • Evernote:


 

En sevdiğim aplikasyonlardan biri Evernote. Kullanması ücretsiz ancak daha fazla depolama alanı isterseniz düşük bir fiyat ile premiuma geçebilirsiniz. Bilgisayar ve telefon arasında hatta tarayıcı ile senkronlu bir şekilde çalışabilirsiniz. Ben ise size burada eğitim için nasıl kullanabileceğinizi listeleyeceğim.

• Ders notlarını takip edin ve çok önemli düşünceleri kaçırmayın.
• Akademik araştırmalar için Web’den makaleler kırpın ve önemli kısımları vurgulayın.
• Aranabilir belgelere erişin ve önemli kısımlarını vurgulayın.
• Daha verimli akademik grup çalışmaları için plan ve işbirliği yapın.
• Notlar ve taslaklar hakkında görüş alışverişinde bulunun ve onlara açıklama ekleyin.



  • Microsoft To-Do:



Eğer planner, bullet journal, ajanda kullanmayı yani planlı kalmayı seviyorsanız bu tam size göre bir uygulama!  Ayrıca planlayıcı kullanacak zamanınız yoksa telefonunuzdan yapacaklarınızı kolayca takip edebilirsiniz. Bunun yanında yapılacak her işinize, adreslerden okumak istediğiniz kitaplara ve ya en sevdiğiniz kafenin web sitesine kadar tüm ayrıntıları ekleyebilir ve To-Do’yu bir not alma uygulaması olarak kullanabilirsiniz. Tüm görev ve notlarınızı tek bir yerde toplayarak daha fazlasını başarabilirsiniz. Kullanması kolay ve basit bir uygulama. Kullanmak için tek ihtiyacınız olan bir mail hesabı.

-Ömer İREZ
Öğrenciler İçin Aplikasyon Önerileri Öğrenciler İçin Aplikasyon Önerileri Reviewed by Bensu on Şubat 20, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.