La Casa De Papel | Dizi Yorumu


Merhaba! Bugün size geçen hafta keşfettiğim ve 48 saat içinde bitirdiğim bir diziden bahsetmek istiyorum: La Casa De Papel. Dizi bir soygun planını anlatıyor. Planın amacı kimseye zarar vermemek, kimsenin parasını çalmamak ve tabiki çok zengin olmak. Bunun kulağa ne kadar zor geldiğinin farkındayım ancak planın sahibi olan “Profesör“ tüm değişkenleri hesaplayıp plana sadık kalıyor. Dizi, işinde usta 8 soyguncunun toplanması ile başlıyor. 5 aylık bir eğitimden sonra harekete geçiyor ve soyguna başlıyorlar. İspanyol dizilerinde olan şaşırtma durumu bu dizide de karşımıza çıkıyor ve hiç beklemediğimiz şeyler oluyor.

Dizinin kadrosu tanıdık değil ancak tüm oyuncular çok profesyonel. Bölümler çok tempolu ve çok akıcı geçiyor. Özellikle “profesör” karakterini canlandıran ”Álvaro Morte” çok iyi oynamış. Görüntünün kalitesi, müzikler ve dekor da dizinin kalitesini arttırmış.


Benim diziyi bu kadar beğenmemin ve hemen izleyip bitirmemin nedeni her şeyin çok zekice ve planlı olması. Her karakterin kendine özgü kişilik ve hikâyelerinin olması da diziyi heyecanlı kılıyor. Dizinin sonu için herkes 5 dakika daha uzun olmasını istemiş. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Bence bu haliyle sonu bizim hayal gücümüze bırakılmış ve böylece herkesin istediği şekilde düşünebilmesi ve kurgulamasını sağlamış. Dizi hakkında çok fazla bir şey yazmak istemiyorum çünkü spoiler için çok uygun bir dizi.


Ben şuana kadar 15’ten fazla yabancı dizi bitirmiş biri olarak şuana kadar izlediğim en iyi dizilerden bir tanesi diyebilirim. Verdiği mesajlar, planların ve değişkenlerin hesaplanması ve daha birçok şey harika düşünülmüş. Eğer sizde merak edip izlemek isterseniz diye dizinin linkini buraya bırakıyorum. Şimdi sizi en sevdiğim sahne ile baş başa bırakıyorum, buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler, görüşürüz!


-Ömer İREZ
La Casa De Papel | Dizi Yorumu La Casa De Papel | Dizi Yorumu Reviewed by Bensu on Şubat 08, 2018 Rating: 5

5 yorum:

  1. Diziyi yeni izlemeye başladım ve 3. bölümündeyim. Cİdden çok hoşuma gitti, heyecanlı ve çekim sıraları değişken. Sonucu tekrar yazarım hepsini izleyip bitirdiğimde. :) Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten o kadar bağlıyor ki dizi ben 3 günde bitirdim :) Sonunu gördükten sonra tekrar yorumunuzu bekliyor olacağım, teşekkürler :)

      Sil
  2. Birkaç haftadır bu dizi gündemde. İzlemek lâzım o zaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok hızlı yükseldi, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  3. Güzel yorumlamışsınız. En iyi netflix orjinal dizilerinden birisi benim için.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.